Gerben Last | German Open
15991
single,single-post,postid-15991,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

German Open

30 jun German Open

Nederland succesvol tijdens Bayreuth Open

 

In het Duitse Bayreuth worden de Duitse Open voor paratafeltennissers georganiseerd. Nederland is aanwezig met een flinke delegatie, die in het individuele toernooi uiteindelijk twee zilveren medaille opleverde. Tijdens de laatste dagen van toernooi wordt het teamtoernooi gespeeld. Ook tijdens dit toernooi komen de Nederlanders in actie.

Heren klasse 9
De Nederlandse afvaardiging behaalde op de eerste dag van de Duitse Open opmerkelijke resultaten. Ronald Vijverberg verraste vriend en vijand door in de poulewedstrijden te winnen van Vadym Kubov uit de Oekraïne (11-8 in de vijfde game). Daarvoor had Vijverberg met 3-0 gewonnen van Schneider uit Duitsland. Alleen Cedric Cabestany uit Frankrijk was een maatje te groot (0-3). In de vervolgronde trad Vijverberg aan tegen de Japanner Koyo Iwabuchi. Na een 2-0 achterstand in games en drie matchpoints tegen, behaalde Vijverberg alsnog de 3e games binnen (18-16 winst). Vijverberg kwam op dreef en won ook de 4e en 5e set en plaatste zich voor de kwartfinales.

Gerben Last had in de eerste poulewedstrijd zijn handen vol aan de Japanner Nobuyuki Suziki, maar won wel met 3-0. In de tweede poulewedstrijd won Gerben met dezelfde cijfers van Klaus Yannik Ruddenklau uit Duitsland. De wedstrijd tegen het jeugdtalent uit België (Laurens de Vos) kende een merkwaardig score verloop. In de eerste game nam Last een 8-1 voorsprong en de Vos kwam nog terug tot 9-9. Last won alsnog de game met 11-9. Daarna 3-11, 11-2 en 4-11. In de vijfde game speelde Last niet consequent aan tafel en speelde met te weinig ‘druk’, waardoor Last in de problemen kwam. Last verloor de vijfde gamemet 11-6, maar plaatste zich wel voor de kwartfinale.

Op de tweede dag stond Gerben Last in de halve finale tegenover Yuriy Shchepanskyy uit Oekraïne. In vier games (11-8 7-11 11-4 11-9) wist de Nederlander de finaleplaats te bemachtigen. Tegenstander in de finale was Ma Lin (China) de Paralympisch kampioen die eerder in de kwartfinale in drie games van Ronald Vijverberg won. Gerben wist in de finale goed tegenstand te bieden tegen de nummer één van de wereld. De eerste drie games gingen gelijk op: 8-11 11-8 9-11. In de vierde game was het verschil iets groter (6-11) en ging de winst naar Ma Lin.