Gerben Last | Open Sloveense kampioenschappen
17069
single,single-post,postid-17069,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Open Sloveense kampioenschappen

25 mei Open Sloveense kampioenschappen

Succes voor Kelly van Zon en Gerben Last tijdens Sloveense Open
In het Sloveense Lasko neemt een kleine groep paratafeltennissers deel aan de Sloveense Open. Het tweede internationale toernooi voor de selectie en een stap in de voorbereiding voor de Paralympische Spelen in 2016. Tijdens het eerste onderdeel van het toernooi, enkelspel, werden twee successen behaald.

Goud voor Kelly van Zon
In de singelwedstrijden won Kelly van Zon het goud in de dames klasse zeven. Van Zon begon het toernooi met een 3-0 zege op Kateryna Valdes uit de Oekraïne. In de tweede wedstrijd had Van Zon weinig problemen met Stephanie Chan uit Canada. De Canadese had geen vat op de service en kwam nooit in de wedstrijd (3-0). De laatste poulewedstrijd tegen Simon Veira uit Brazilië was een formaliteit en werd eveneens met 3-0 gewonnen.

In de halve finale trad Kelly aan tegen Diana Gilmanova uit Rusland. Kelly startte onrustig en speelde een matige eerste game en verloor met 11-7. In de tweede game was de eerste aanval van Kelly weer goed geplaatst en werd de tafel goed ‘breed’ gehouden.De Russische had geen antwoord op het gevarieerde spel van Kelly van Zon. “Ik bleef consequent de eerste forehand opening op rotatie aantrekken en kreeg daarna telkens de kans om de versnelling te spelen”, aldus Van Zon. De derde en vierde game gingen met 11-7 en 11-5 naar Van Zon die hierdoor met 3-1 won. In de andere halve finale had Kubra Korkut (voorheen Ocsoy) met 3-2 gewonnen van Uilia Shishkina uit Rusland.

In de finale kwam Kelly van Zon goed uit de startblokken en nam direct een 6-2 voorsprong. Korkut probeerde met de backhand noppen het tempo uit de wedstrijd te halen, maar slaagde daarin slechts gedeeltelijk (11-7 winst voor Van Zon). In de tweede game een ontketende Van Zon, alles was raak en de Turkse had geen enkele kans. Van Zon nam een 9-2 voorsprong, maar daarna scoorde Kubra Korkut 7 punten op rij. Van Zon herstelde zich net op tijd en won alsnog met 11-9. In de derde game was Kelly van Zon weer bij de les en de Turkse kon het aanvallende spel van Kelly van Zon niet bijbenen. Van Zon won de derde game met 11-7 en behaalde goud.

Zilver voor Gerben Last
Gerben Last behaalde in de heren klasse 9 een keurige tweede plaats. In de poulewedstrijden had Gerben Last de handen vol aan Shi Wong (Hongkong China), maar won uiteindelijk wel met 3-0. Daarvoor had Last al met dezelfde cijfers afgerekend met Talgat Erekeyev uit Kazachstan.
In de vervolgronde had Miguel Vazquez uit Mexico weinig in te brengen en verloor met ruim verschil (11-6, 11-3 en 11-4).

In de kwartfinale trad Gerben Last aan tegen Esa Miettinen. Gerben Last zette vanaf het begin direct druk en ontregelde hiermee de favoriete backhand aanval van de Fin (11-8 winst). In de tweede game een onveranderd beeld, Last varieerde met het backhand blok en scoorde regelmatige met de forehand overname (11-6) winst. “Ik weet dat als ik mijn forenhandaanval goed in stelling kan brengen dat ik een geducht wapen heb”, aldus Last. De Fin kon slechts volgen en Gerben won de derde game met 11-7 en daarmee de wedstrijd.

In de halve finale moest Gerben Last het opnemen tegen Iuri Nozdrunov uit Rusland. De Rus staat bekend om zijn kamikaze spel en speelt normaliter alles op vol tempo. Gerben serveerde sterk en kon het initiatief in de wedstrijd nemen. De Rus had het moeilijk met het wisselende tempo van met name het backhand blok van Last. Gerben won relatief eenvoudig de eerste twee games (11-6, 11-4). Ook in de derde game was het Gerben Last de sterkere speler en won met 11-5 en daarmee de wedstrijd. In de finale waren de rollen omgekeerd. Juan Bautista Perez Gonsalez uit Spanje speelde een actief contra/blok spelletje en gaf Gerben Last geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Wat Last ook probeerde de Spanjaard had overal een antwoord op en versloeg Gerben Last met ruime cijfers (11-6, 11-4 en 11-5). Gerben Last moest genoegen nemen met het zilver.