Gerben Last | Teampresentatie Rio 2016
17128
single,single-post,postid-17128,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Teampresentatie Rio 2016

16 jul Teampresentatie Rio 2016

Nog 22 dagen tot de Olympische en nog dagen tot de Paralympische Spelen in Rio de Jaineiro. Woensdag 13 juli vond in het Kurhaus in Scheveningen de teampresentatie en teamoverdracht plaats van TeamNL. TeamNL is de verzamelnaam voor het volledige Olympische en Paralympische team.

De delegatie van de Spelen bestaat uit 224 Olympische en 141 Paralympische sporters. Een recordaantal met deelname in een recordaantal verschillende sporten en disciplines. Het tafeltennistintje in deze teams komt van de Oranje dames Li Jie, Li Jiao en Britt Eerland en de paratafeltennissers Kelly van Zon, Bas Hergelink, Jean-Paul Montanus en Gerben Last. Daarnaast komt ook een Nederlands scheidsrechter in actie, Ina Wiekart is een van de officials tijdens de Paralympische Spelen.

Alle sporters die op woensdag in Nederland waren verzamelden in Scheveningen voor de teampresentatie van TeamNL. Daarbij werd niet alleen het team voorgesteld, maar ook de kleding die o.a. tijdens de openingsceremonie gedragen wordt. Van de tafeltennissers waren Britt Eerland, Kelly van Zon, Jean-Paul Montanus, Bas Hergelink en Gerben Last aanwezig.

De Olympische Spelen gaan van start op 5 augustus (openingsceremonie) en op 6 augustus komen de eerste sporters in actie in Rio de Janeiro. Op 21 augustus wordt in Brazilië tijdens de sluitingsceremonie de eindstand opgemaakt wat betreft de prestaties. De Paralympische Spelen gaan op 7 september van start en eindigen op 18 september.

Beleef de Olympische Spelen in Scheveningen
Brazilië is een behoorlijk stuk vliegen en maakt het ook kostbaar om af te reizen naar de Olympische of Paralympische Spelen. Daarom heeft NOC*NSF de Olympic Experience in Scheveningen bedacht om de Spelen ook in Nederland te kunnen beleven. Gedurende de hele dag is het voor iedereen mogelijk om allerlei (niet) Olympische sporten uit te proberen. En kan in het ‘stadion’ door duizenden mensen op het grote scherm gekeken worden naar de beelden die door de NOS worden uitgezonden.

Teamoverdracht in Scheveningen

Teamoverdracht in Scheveningen