Gerben Last | Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scylla Kwartfinale #3 15-04-2015
15987
single,single-post,postid-15987,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scylla Kwartfinale #3 15-04-2015

25 mei Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scylla Kwartfinale #3 15-04-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd
“Tonight’s the night” voor beide teams die vanavond moeten strijden voor de laatste kans op een plek in de halve finales. Zonder twijfel zal het weer spannend worden, dat hebben de mannen in de afgelopen twee wedstrijden wel laten zien. De vorm van de dag zal bepalend gaan worden.

Scylla zal zeker hoop hebben geput uit de tweede wedstrijd waar zij nipt wonnen van Van Wijnen/Smash’70 terwijl de mannen uit Hattem een herhaling van de eerste wedstrijd voor ogen hebben op hun “thuisgrond”.

Van Wijnen/Smash’70 zal vanavond spelen met Martijn de Vries, Boris de Vries en Stellan Smid.

Na de wedstrijd
Zoals al aangegeven; het werd dus spannend! Het wedstrijdverloop ging gelijk op en uiteindelijk moest een vijfde wedstrijd de beslissing brengen. In de vierde wedstrijd had Thomas Bénit al één kans om alles al te beslissen, maar daar stak Martijn de Vries een stokje voor door aan het eind van de vijfde game alles weer gelijk te trekken. Helaas kon Boris het karwei niet afmaken, Benji bleek in drie games te sterk en dus konden de Scyllanen juichen. Ondanks het luid aanmoedigen van het thuispubliek (± 100 aanwezigen op een doordeweekse avond!) wisten de Smashers het karwei dus niet af te maken, maar hebben we gezamenlijk wel laten zien dat alles in Hattem achter het eerste team staat.

Dit seizoen heeft van Wijnen/Smash’70 laten zien dat er in Hattem door goed tafeltennis en een goede ambiance gezorgd kan worden voor een volle zaal en dus reclame voor het tafeltennis. Wij hopen dan ook op navolging van de andere ere-divisie verenigingen om te zorgen voor volle zalen. De sport verdient dat en met een beetje moeite kan het echt verwezenlijkt worden. Kom anders maar eens kijken in Hattem aan de Eijerdijk.

Wij willen al het publiek danken dat dit seizoen het team heeft gesteund tijdens de thuiswedstrijden, samen met de spelers (gasten en thuisspelers!) hebben jullie menigeen een mooie middag bezorgt. Op naar het volgende seizoen!

Ook willen we Scylla via deze weg nogmaals feliciteren en we wensen hun veel succes in de halve finales tegen FVT.

Wedstrijdverloop
Wedstrijd 1: In de eerste game kan Martijn Benji goed vastzetten in de backhandhoek, dat levert hem een 1-0 voorsprong op. De service van Benji weet Martijn in de tweede game goed te retourneren na een 1-5 achterstand, daarna 8 punten op rij voor Martijn en Benji komt niet meer in zijn spel, 2-0. In de derde game komt Martijn achter en weet dat niet meer goed te maken; 2-1. De vierde lijkt ook voor Benji te worden die wat meer aan spelen toe komt. Hij komt met 7-9 voor waarna via 10-10 Martijn het eerste punt binnen haalt op 14-12. De toon is gezet!

Wedstrijd 2: De service van Boris geeft Thomas alle kans om te openen en hij weet dan ook deze game zeer duidelijk te winnen; 0-1. In game twee kan Boris het spel van Thomas beter ontregelen en met tactisch spel weet hij de stand weer gelijk te trekken. In game drie loopt Boris steeds net achter de feiten aan en Thomas maakt er 1-2 van. Boris komt in de vierde game door actief spel snel voor op 6-1, maar dan neemt Thomas het initiatief over, bij 9-10 brengt Thomas de stand in de wedstrijd dan ook weer in evenwicht; 1-1.

Wedstrijd 3: Stellan start goed, maar Olivier laat zich niet overbluffen. De eerste game weet Olivier nog nipt te winnen, de volgende twee games probeert Stellan soms net iets te krampachtig om alles om te draaien. Olivier weet echter de meeste ballen goed terug te brengen en is te vast voor Stellan. Wedstrijdpunten: 1-2!

Wedstrijd 4: De start van de eerste game is voor Thomas die al vlot op 1-5 voorsprong komt, maar dan is het Martijn die laat zien waar hij toe in staat is, hij weet overtuigend 14 punten op rij te pakken. Ook de “toverballen” zitten er weer goed op! Het is dus al snel 2-0 voor Martijn. In de derde game kan Martijn de spinballen van Thomas niet op tafel blokken, de vierde wordt weer spannend en Thomas weet er 2-2 van te maken. De vijfde game moet dus uitsluitsel geven! Martijn pakt een 4-2 voorsprong maar weet niet als eerste de 5 punten te pakken voor de wissel. De stand gaat van 4-2 voor Martijn naar 5-8 voor Thomas. Op 8-10 heeft Thomas de kans om alles te beslissen. Maar weer weet Martijn alles om te draaien en scoort vier punten op rij, met 12-10 weet hij de wedstrijd te winnen en staat het 2-2 in wedstrijdpunten.

Wedstrijd 5: Laatste wedstrijd gaat dus de beslissing geven! De eerste game is weer spannend, Boris kan het ritme van Benji net niet voldoende ontregelen en met 9-11 is de eerste game voor de Scylla speler. De bolle spinballen die Boris probeert te spelen in de tweede game gaan helaas net te vaak over de tafel en samen met het evenwichtige spel van Benji komt Scylla op 0-2 in games. In de derde game komt Boris al snel achter met 1-5 en die voorsprong kan hij niet meer goedmaken. Benji weet in drie games alles te beslissen.

Scylla mag naar de halve finale.