Gerben Last | Winnaar Belgium open
16013
single,single-post,postid-16013,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Winnaar Belgium open

31 dec Winnaar Belgium open

Gerben Last wint Belgian Open
In het Belgische Sint-Niklaas kwamen afgelopen weekend in totaal 12 Nederlanders in actie tijdens de Belgian PTT Open. Tijdens het individuele toernooi wisten in totaal zes spelers het podium te behalen. In enkele klasses was er beperkte deelname, de hogere klasses hadden een redelijke bezetting.

Goud voor Gerben Last in klasse 9

Gerben Last kende een sterk toernooi in België, de speler in klasse 9 verloor geen enkele wedstrijd. In zijn eerste vier wedstrijden verloor Gerben zelfs geen enkele game. In de poulefase won Gerben drie maal met 3-0 en in de halve finale was hij ook met 11-4 11-3 11-8 te sterk voor de Japanner Nobuyuki Suzuki. In de finale stond de Nederlander tegenover de kersverse Europees kampioen Laurens Devos. De eerste twee games gingen met 3-11 verloren maar daarna was het Gerben die zichzelf terug bracht in de wedstrijd door met tweemaal 11-9 te winnen. De laatste game ging gelijk op en werd uiteindelijk met 12-10 in het voordeel van Gerben beslist. Met winst in België pakt Gerben Last een aantal belangrijke punten voor de ranglijst. De ranglijst van 1 januari is bepalend voor deelname aan de Paralympische Spelen in de zomer van 2016.